Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ψευδοπροφήτης (Μέρος Α΄)



Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποσ βασιλοπουλοσ αντιχριστοσΠοιος θα είναι και τι θα κάνει

Κρίνουμε τώρα αναγκαίο, πριν συνεχίσουμε τα περί Αντιχρίστου, να δούμε συνοπτικά τον ψευδοπροφήτη, ο οποίος θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο έργο της θεοποιήσεως του Αντιχρίστου. Και αμέσως προβάλλουν τα ερωτήματα: Ποιος θα είναι ο ψευδοπροφήτης; Πότε θα φανερωθεί; Τι θα κάνει;

Ο ψευδοπροφήτης θα είναι ο κατ’ εξοχήν πρόδρομος του Αντιχρίστου και συγχρόνως υπασπιστής του. Θα είναι σύγχρονος του Αντιχρίστου και θα
προηγηθεί ολίγον αυτού, σαν πρόδρομός του, σαν προπαρασκευαστής του απαίσιου, ανθρωποκτόνου έργου του. Θα έλθει κατά κακέκτυπη μίμηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Ενώ όμως το έργο του Προδρόμου του Χριστού ήταν κήρυγμα μετανοίας και σωτηρίας, το κήρυγμα του ψευδοπροφήτου, του άνομου προδρόμου του Αντιχρίστου, θα είναι κήρυγμα αποστασίας. Θα είναι κήρυγμα πλάνης. Θα επιδιώξει ο ψευδοπροφήτης να οδηγηθούν ψυχές στην αιώνια καταδίκη. Θα πείσει τους απίστους, καθώς και πολλούς ολιγόπιστους και αμετανόητους αμαρτωλούς να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο.

Ο ψευδοπροφήτης παρομοιάζεται στην Αποκάλυψη, με θηρίο, που ανεβαίνει από την γη. Πρόκειται να ανέλθει από την γη. Δηλαδή εκ «της γήινης και χαμερπούς πολιτείας» λέγει ο Ανδρέας Καισαρείας.
Θα είναι υποκριτής. Θα κρύβει την ανθρωποκτόνο θηριωδία του κάτω από προβιά. Θα είναι πλάνος. Θα παρουσιάζει θεοσέβεια. Θα κρύβεται η σατανική θηριωδία του κάτω από μεγάλη κοσμική αίγλη και περιωπή. Θα γοητεύει, θα μαγεύει τους άπιστους ανθρώπους με θεαματικά μαγικά έργα. Θα ελκύει και θα πλανά με δυο λόγια.

Το ποιος θα είναι αυτός ο ψευδοπροφήτης, θα παραμένει άγνωστο μυστήριο. Το κατά πόσο θα είναι πρόσωπο συγκεκριμένο, αρχηγός αιρέσεως, Ιουδαίος ή όχι, το εάν θα είναι μεγάλη αντίχριστος πλάνη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με καθαρότητα.
Τούτο θεωρείται βέβαιο πάντως, ότι ο ψευδοπροφήτης θα είναι η συνέχεια και η κορύφωση των σημερινών προδρόμων του Αντιχρίστου. Θα είναι ίσως το άθροισμα και η κατάληξη όλων των αντιχρίστων πλανών και αιρέσεων που υπάρχουν σήμερα και θ’ αναπτυχθούν ως τους εσχάτους καιρούς. Παπισμός, Οικουμενισμός, Μασωνία, Σιωνισμός και πλήθος πλάνες και αιρέσεις υπάρχουσες σήμερα και αναπτυσσόμενες ή συγχωνευόμενες στο μέλλον θα εκπροσωπούνται τότε από τον ψευδοπροφήτη. Και ψευδοπροφήτης μπορεί να νοείται η τότε αντίχριστη αίρεση που θα πλανά τον κόσμο ή ο αρχηγός της, σαν πρόσωπο.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 172-173)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας