Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου. Μέρος Β΄


Αποτέλεσμα εικόνας για νεφοσ μαρτυρων
Δείτε εδώ το Α΄ μέρος

Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες

Για όλους τους Μάρτυρες του Χριστού, μα πιο πολύ γι’ αυτούς, που θα μαρτυρήσουν στον φοβερό καιρό του Αντιχρίστου ισχύει ο προφητικός λόγος της Αποκαλύψεως που λέγει:

«Και ήκουσα φωνής εκ του ουρανού λεγούσης∙ γράψον∙ μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απάρτι. Ναι, λέγει το πνεύμα, ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών» (Αποκ. ΙΔ΄ 13).

Φωνή από τον ουρανό έδωσε παραγγελία στον Ιωάννη να γράψει, να βεβαιώσει εγγράφως, για την ευτυχία, που θα προσμένει όσους θα πεθάνουν για την πίστη του Χριστού.

-                      Γράψε, του λέγει, μακάριοι, τρισευτυχισμένοι θα είναι από τώρα, από τη στογμή του μαρτυρίου τους και στο εξής, εκείνοι, που θα πεθάνουν με την πίστη στο Χριστό. Ναι, το βεβαιώνει το Άγιο Πνεύμα, αυτό. Εκείνοι, που θα πεθαίνουν για τον Χριστό, θα τους προσμένει μακαριότητα, θα ξεκουρασθούν, όπως ταιριάζει σε νικητές.

Ο Παντογνώστης Θεός, που ξέρει πόσο φοβεροί και δύσκολοι καιροί θαρθούν για τους αγωνιστές της Πίστεως, δεν τους αφήνει χωρίς ενδυνάμωση. Τους ενθαρρύνει, τους προετοιμάζει για την μεγάλη πάλη με τις δυνάμεις του σκότους και τον Αντίχριστο. Χαλυβδώνει την πίστη των οπαδών του Αρνίου-Χριστού.

Μας καλεί όλους ο Ευαγγελιστής να φανούμε στύλοι, ν’ αναδειχθούμε Άγιοι, Μάρτυρες της Πίστεως. Καλεί την Χριστιανοσύνη όλων των αιώνων και ειδικότερα των εσχάτων καιρών να μείνει ανυπότακτη στην πλάνη και την βία του Αντιχρίστου.
Καλεί η φωνή του Θεού την ανθρωπότητα να δείξει ηρωϊσμό και αντοχή στις υπέρ της Χριστιανικής Πίστεως κακοπάθειές της. Μιλάει ειδικότερα για την καρτερία που πρέπει να δείξουν οι Χριστιανοί κατά τους χρόνους του Αντιχρίστου. Το «ώδε η υπομονή των αγίων εστίν» (Αποκ. ΙΔ΄ 12), που λέγει η Αποκάλυψις, εννοεί πιο πολύ τον άγριο και σκληρό καιρό του Αντιχρίστου. «Εν τούτω τω του Αντιχρίστου καιρώ, η υπομονή των αγίων ενδείκνυται» λέγει ο ερμηνευτής Αρέθας.

Πως όμως θα μπορέσουν οι Χριστιανοί να έχουν τόση μεγάλη καρτερία; Πώς να μπορέσουν να μείνουν αλύγιστοι, όταν όλα θα σείονται και θα τραντάζονται από τους Προδρόμους του Αντιχρίστου και από τον ίδιο τον Αντίχριστο στους εσχάτους καιρούς;

Την απάντηση μας τη δίνει η Αγία Γραφή λέγουσα: «Αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις υμών». Στην πίστη βρίσκεται η ακαταμάχητη δύναμη.
Και την πίστη αυτή των οπαδών του Χριστού τονώνει η προαναγγελομένη βεβαιότητα της αιώνιας χαράς και ευτυχίας. Ευτυχείς είναι οι αποθνήσκοντες εν Κυρίω «απάρτι», λέγει ο θεόπτης Συγγραφεύς της Αποκαλύψεως.
Και η ουράνια φωνή της Αποκαλύψεως είναι θεία υπόσχεση, που έδωσε και θα δίνει δύναμη και ενθουσιασμό στις ψυχές των πιστών.

Να, λοιπόν, που θα βρίσκουν την δύναμη και το ηρωικό μεγαλείο της θυσίας τους οι γενναιόψυχοι Μάρτυρες καθώς θα συγκρούονται στο διάβα των αιώνων με τους προδρόμους του Αντιχρίστου και προ παντός εκείνοι, που θα αντιπαλαίσουν στους εσχάτους καιρούς με τον ίδιο τον Αντίχριστο.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 250-253)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας