Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ στους γιαλαντζί "Μακκαβαίους"!!!

Πληροφορηθήκαμε, ότι γνωστό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκπομπή, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του ιστολογίου μας, καθώς και το email μας, με αλλαγή μόνο ενός γράμματος. 

Εμείς επικοινωνήσαμε με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ζητώντας ευγενικά να αλλάξουν ονομασία διότι κατ' αυτόν τον τρόπο παραβιάζουν κατάφορα τη δημοσιογραφική δεοντολογία. 
Εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας, δικαιολογώντας την κίνησή τους, διότι δήθεν δεν λέγονται "ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΣ", αλλά "ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ".

Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε περαιτέρω συνέχεια στο θέμα, όμως έπειτα από χθεσινή τους ανάρτηση όπου παρακινούν τον κόσμο της Εκκλησίας να ψηφίσει συγκεκριμένα πρόσωπα στις ερχόμενες εκλογές, νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να διαχωρίσουμε τη θέση μας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι:

- Δεν έχουμε καμία σχέση με την εκπομπή "οι Μακκαβαίοι" του πρακτορείου "Ρομφαία", και η
ομοιότητα του τίτλου οφείλεται καθαρά σε αντιδεοντολογική αντιγραφή του τίτλου μας εκ μέρους των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

- Δεν συμφωνούμε με τη λογική του εκκλησιαστικού κουτσομπολιού, η οποία έχει φέρει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην πρώτη θέση προτιμήσεως των εκκλησιαστικών μέσων ενημέρωσης, καταδεικνύοντας δυστυχώς το χαμηλό πνευματικό επίπεδο κλήρου και λαού, που επιθυμεί να "τρέφεται" με πνευματικα "χαρούπια".

- Δεν συμφωνούμε με την πολιτική στήριξη ατόμων όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χάριν της "φιλοεκκλησιαστικής" της πολιτικής, είχε ζητήσει να επέμβει ο εισαγγελέας και να παραπεμφθεί σε δίκη ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μετά τις αντρίκιες δημόσιες τοποθετήσεις του κατά του διεθνούς Σιωνισμού.

- Το ιστολόγιό μας, δημιουργήθηκε πριν 3 μήνες με σκοπό, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προώθηση των ορθοδόξων αξιών και δογμάτων, στον ανά την οικουμενη ελληνόφωνο κόσμο, διότι θεωρούμε ότι το διαδίκτυο είναι ένα πανίσχυρο ιεραποστολικό όπλο το οποίο δυστυχώς η διοικούσα Εκκλησία αρνείται να χρησιμοποιήσει προς επανευαγγελισμό του ακατήχητου λαού μας.

- Το ιστολόγιό μας, δημιουργήθηκε για να προσφέρει το "δίλεπτο της χήρας" στον αντιαιρετικό αγώνα, τον οποίο η διοικούσα Εκκλησία έχει σχεδόν παρατήσει, εκθέτοντας το κοινό ως εύκολη λεία στις ποικιλώνυμες αιρέσεις που έχουν εκμεταλλευτεί από χρόνια τη δύναμη του διαδικτύου.

- Με την ευκαιρία, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες αναγνώστες που μας επισκέπτονται, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στο μετερίζι του διαδικτύου, καθώς και τους ιστοτόπους: http://www.pentapostagma.gr/, http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/, http://www.agiazoni.gr/, οι οποίοι αναδημοσιεύουν συχνά αναρτήσεις από το ιστολόγιό μας, και όσους ιστοτόπους μας έχουν στηρίξει και πιθανόν να έχουμε ξεχάσει.

- Καλούμε, τέλος, τους εν λόγω δημοσιογράφους καθώς και όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν τα υπέροχα και διδακτικά βιβλία Α', Β', και Γ' Μακκαβαίων της Παλαιάς Διαθήκης, για να κατανοήσουν το ακριβές περιεχόμενο της επαναστατικής έννοιας "Μακκαβαίος", δηλαδή του ακραιφνούς αγώνα υπέρ των θρησκευτικών και εθνικών παραδόσεων.

- Προσοχή στους γιαλαντζί "Μακκαβαίους"!!!

Μετά τιμής
Ο αυθεντικός Μακκαβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας